Autor Thema: decoder programmeren  (Gelesen 207 mal)

Offline Wikky

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 17
  • Ort: Westervoort Ort bei GoogleMaps suchen nl
decoder programmeren
« am: 21. Juni 2022, 20:53:33 »
Vraagje,
Hoe kun je een onbekende DCC decoder programmeren in WDP?
De gele en groene railtjes blijven grijs, je kunt dus niet uitlezen of schrijven!
Kun je dat toch voor elkaar krijgen?


Deelnemer Windigipet Gebruikersgroep Nederland
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet 2021 Premium Edition
  • Anlagenkonfiguration:
    N-baan FCC-Doehler&ampHaas, H0-baan Digikeijs
  • Rechnerkonfiguration:
    N-baan PC-i9 Win10, H0-baan Lenovo laptop Win10

Offline Ruud Hermans

  • Mitglied
  • Beiträge: 45
  • Ort: Losser Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #1 am: 21. Juni 2022, 22:53:08 »
Beste Wikky,
Probeer eens cv’s te lezen door handmatige ingave van een cv nummer.
Zie afbeelding van pagina 247 uit het handboek.
Met vriendelijke groet,
Ruud Hermans

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
Ruud Hermans
Märklin H0 / Epoche II / K-Gleis
CS2 + Link88, S88 AC, k83, k84, m84
DR5000 + DR4018, DR4024, DR4050/4051
Drehscheibe, Segmentdrehscheibe
Mitglied WindigipetOpdeRails
  • Win-Digipet-Version:
    2021.0b Premium Version 2021.0.69 - 32
  • Anlagenkonfiguration:
    Märklin CS 2, DR5000
  • Rechnerkonfiguration:
    HP Laptop Windows 10

Offline Wikky

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 17
  • Ort: Westervoort Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #2 am: 22. Juni 2022, 13:32:33 »
Mijnheer Hermans,
Dank voor uw reactie, heb nogmaals de handleiding ervoor nagekeken, maar ik krijg GEEN geel of GROEN railtje, WDP ziet de hele decoder niet.
Met Digikeijs DR5000 of Doehler&Haass Programmer kan ik het zo programmeren, echter WDP MOET Vorlagen der DecoderDB of Win-Digipet Vorlagen, een bekende decoder/merk hebben anders opent het programmeerprogramma niet.
In mijn ogen vreemd, zo kan ik dus nooit een onbekende decoder uitlezen.
Blz 241 van de handleiding staat ook: Bevor Sie mit der Decoder Programmierung beginnen, sollten Sie sich darüber vergewissern, welcher Decodertyp in Ihrem Fahrzeug eingebaut ist.
Volgens mij is dat HET punt waarom het niet wil?
Of ik doe iets totaal niet goed?
Deelnemer Windigipet Gebruikersgroep Nederland
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet 2021 Premium Edition
  • Anlagenkonfiguration:
    N-baan FCC-Doehler&ampHaas, H0-baan Digikeijs
  • Rechnerkonfiguration:
    N-baan PC-i9 Win10, H0-baan Lenovo laptop Win10

Offline Moba EH

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 232
  • Ort: Enkhuizen Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Model trains? it's a life time journey
Re: decoder programmeren
« Antwort #3 am: 22. Juni 2022, 14:06:47 »
Hallo
Als je de waarde van cv 8 uitleest, dan kan je hier de fabrikant opzoeken, met CV 7 heb je het ID nummer van de decoder

https://www.jmri.org/xml/XSLT/pages/DecoderId.html

Groet,
Rupert
  • Win-Digipet-Version:
    Edition 2021_Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    BidiB  3xReady line Booster ;Rückmelder  4x GBM16 TS + Ready RS interface ; 8x LR101 mit LB 050;  Stromfühler 64x LB100
  • Rechnerkonfiguration:
    IntelNUC8i7HVK /32GB Ram /Radeon™ RX Vega M GH /Windows 11 Profi edition

Offline Ruud Hermans

  • Mitglied
  • Beiträge: 45
  • Ort: Losser Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #4 am: 22. Juni 2022, 15:00:32 »
Hoi Wikky,
Je kunt volgens mij zonder Vorlagen werken.
Echter, wanneer er niets gebeurd mbt lezen/schrijven dmv programmeerspoor/POM nadat je de 'hand met vingertje' knop hebt ingedrukt (knop wordt blauw), dan weet ik het ook niet.
Wellicht dat iemand anders je dan verder kan helpen.
Succes!
Vr gr
Ruud
Ruud Hermans
Märklin H0 / Epoche II / K-Gleis
CS2 + Link88, S88 AC, k83, k84, m84
DR5000 + DR4018, DR4024, DR4050/4051
Drehscheibe, Segmentdrehscheibe
Mitglied WindigipetOpdeRails
  • Win-Digipet-Version:
    2021.0b Premium Version 2021.0.69 - 32
  • Anlagenkonfiguration:
    Märklin CS 2, DR5000
  • Rechnerkonfiguration:
    HP Laptop Windows 10

Offline J.L.T. Stienstra

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 51
  • nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #5 am: 22. Juni 2022, 15:13:22 »
Zitat
maar ik krijg GEEN geel of GROEN railtje, WDP ziet de hele decoder niet.

Allicht niet dat ie werkt.
Je zult toch die centrale met WDP moeten koppelen. En als dat gekoppeld is, dan zie je dat de decoder programma actief is. Zoals in de bijgaande beeld het weergeeft.
Dus, effe controleren.

Mvg

Jan Stienstra

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
« Letzte Änderung: 22. Juni 2022, 15:21:04 von J.L.T. Stienstra »
  • Win-Digipet-Version:
    2021.0b.PE
  • Anlagenkonfiguration:
    2-Leiter, Lodi Rektor-Booster, Lodi s88.2-Commander, Lodi-Shift-Commander, Rautenhaus system.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz   3.41 GHz, 32,0 GB

Offline Wikky

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 17
  • Ort: Westervoort Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #6 am: 22. Juni 2022, 16:56:23 »
Welnu Heren,
U heeft gelijk, ik had de centrale niet goed geactiveerd, gewoon uitlezen wil niet, maar met het handje aanklikken kan ik inderdaad het adres veranderen, en de ledstrip reageert nu op de commando's.
Het handje wordt niet blauw, maar werkt wel.
verder uitlezen wil niet, moet dus cv voor cv uitlezen/bewerken.
Weer wat bijgeleerd.
Dank u allen voor de hulp.
Deelnemer Windigipet Gebruikersgroep Nederland
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet 2021 Premium Edition
  • Anlagenkonfiguration:
    N-baan FCC-Doehler&ampHaas, H0-baan Digikeijs
  • Rechnerkonfiguration:
    N-baan PC-i9 Win10, H0-baan Lenovo laptop Win10

Offline J.L.T. Stienstra

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 51
  • nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #7 am: 22. Juni 2022, 17:50:19 »
Welnu Heren,

Als u in de bijgevoegde foto hebt kunnen zien staat in de eerste regel de lokpilot 4 ....... register.
Als u die aanklikt, en vervolgens het lees activeert,  dan doet WDP compleet het gehele lijst automatisch afscannen. Daar hoeft u niet CV voor CV in te lezen.

Mvg,

Jan Stienstra
  • Win-Digipet-Version:
    2021.0b.PE
  • Anlagenkonfiguration:
    2-Leiter, Lodi Rektor-Booster, Lodi s88.2-Commander, Lodi-Shift-Commander, Rautenhaus system.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz   3.41 GHz, 32,0 GB

Offline Wikky

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 17
  • Ort: Westervoort Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: decoder programmeren
« Antwort #8 am: 22. Juni 2022, 20:15:57 »
Mijnheer Stienstra, dat is ook zo met mijn Doehler&Haass decoders, zelfs kun je kiezen welke firmware versie in je decoder zit, mocht je die niet geüpdate hebben.
Maar dat zijn allemaal decoders die in de lijst van Wdp bekend zijn, onbekende decoders gebeurt dat niet zo.
Jullie hebben me blij gemaakt met de kennis over dat handje, dat wist ik niet.
Waar ik wel tegen aan loop, ik geef een opdracht naar een cv, die wil ik veranderen, dan krijg ik gelijk een groen vinkje dat de opdracht verzonden is, soms pas bij de derde poging krijg ik een groen vinkje dat het gebeurd is, heeft dat te maken met de snelheid van data versturen, dus de instelling van de baudrate?
Dat fenomeen ken ik niet bij het programmeren met de programmer van D&H. ( FCC en Programmer staan op 230400 baud )
Voor de rest is Wdp nog steeds leuk om mee te modeltreinen.
Dank voor alle hulp.


Deelnemer Windigipet Gebruikersgroep Nederland
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet 2021 Premium Edition
  • Anlagenkonfiguration:
    N-baan FCC-Doehler&ampHaas, H0-baan Digikeijs
  • Rechnerkonfiguration:
    N-baan PC-i9 Win10, H0-baan Lenovo laptop Win10