windigipet.de

Win-Digipet Nederlandstalig forum => Win-Digipet Nederlandstalig forum => Thema gestartet von: Antoon kG am 10. Februar 2019, 20:40:47

Titel: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 10. Februar 2019, 20:40:47
Beste WDP'ers.

Mijn automatiek stopte telkens om voor mij onverklaarbare reden op ZFA regel nr 18. Als volgrit is regel 20 aangegeven. Om het risico van vervuiling uit te sluiten ben ik opnieuw begonnen met het tekenen van het baanplan etc. Ook nu stopt de ZFA bij regel 18 de vervolgstap naar regel 20 wordt niet gemaakt. Mijn baanplan heb ik aangehecht. Volgen mij is de opbouw van regel 18 en/of 20 niet anders dan ander regels die wel goed werken.

Antoon
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 11. Februar 2019, 11:15:36
Beste Antoon,

Wat bedoel je met vervuiling.

Mvg,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 11. Februar 2019, 12:52:29
Beste Jan,

Het baanplan waarmee dit verschijnsel zich voordeed was een aantal keren gewijzigd. Omdat bij een eerder sterk gelijkend baanplan de ZFA zelfs voortreffelijk liep (en in de bureau versie nog steeds) en deze niet was er de mogelijkheid van vervuiling als gevolg van mutaties. Ik wilde dus zeker zijn dat verwijderde records niet stil zwijgend nog enige invloed op de werking uitoefende.

Met vriendelijke groet

Antoon
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 11. Februar 2019, 15:57:20
Hallo Antoon,

Aha, dat is verduidelijkt.

Ik zal eens naar jou project kijken en eens zien waarom regel 18 niet werkt.

Je hoort het van me.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 11. Februar 2019, 17:12:47
Beste Antoon,

In de eerste screenshot zie je in de rijweg ID 28, onder Freigaben dat een Teilstrecken-Freigabe 1 en dat K1 21 Frei is. Die rijweg heb je in ZFA in regel 18 ingevoerd. Wat is nu het geval het Start contact = 21.
Als deze rijweg zo wordt uitgevoerd, dan wacht deze rijweg dat K1 21 bezet moet zijn (daarom stopt die, en wacht)
Ik weet niet of deze rijweg met Teilstrecke hebt aangemaakt, maar als ik deze Teilstrecken-Freigabe 1 op bezet zet, dus, vakje aanvinken dat bezet aangeeft, dan voert de ZFA volledig zijn traject.

Jouw ZFA programma mankeert niets, je hebt het keurig netjes gerangschikt, het is alleen een klein foutje in de Rijweg ID 28 waarvan de Teilstrecken-Freigabe 1 op bezet moet zetten.

In de tweede screenshot geldt ook voor de rijweg ID 37 idem dito hetzelfde als de vorige rijweg op bezet te zetten.

Jou ZFA programma loopt prachtig zijn gehele traject af van begin tot het eind.

Succes.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 11. Februar 2019, 22:07:57
Beste Jan,

Ontzettend bedankt voor je hulp. De ZFA werkt.

Ik heb alleen voor mijzelf nog geen antwoord waarom in de ene rit het veld wel een "v" moet hebben en de andere rit niet. Is daar ergens een uitleg over te vinden?

Groeten

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 11. Februar 2019, 22:22:03
Beste Antoon,

Wat ik al schreef, is de Start contact in die rijweg moet altijd bezet zijn. In die Teilstrecken-Freigabe 1 heb je diezelfde contact nummer ingevoerd en wel op Frei. Als een loc start, op het startcontact, dan rijdt hij naar het doelcontact.
Maar WDP heeft 1 opdracht onthouden dat die K1 nog niet is afgewerkt en staat steeds te wachten. K1 = Startcontact !.

En wat ik gezien heb, uit jou rijweg opbouw dat je steeds die K1 gebruikt. Is daar een reden voor?.
Had je die rijweg willen gebruiken als de echte Teilstrecken-Freigabe zodat die Startcontact Frei is om de achterliggende loc door te willen schuiven?.

Als dat niet wordt gebruikt als echte Teilstrecke-Freigabe dan heeft dat geen zin om die K1 te activeren.

Ik ga morgen nog even controleren hoe je die betreffende rijweg fysiek hebt opgebouwd. Als ik die K1 met het bezetmelder weglaat, dan wordt de K1 venster rood.
Dat zou betekenen dat je daar een Teilstrecken-Freigabe hebt gedefinieerd. Ik ga die optekening controleren.

Mvg,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 11. Februar 2019, 23:49:11
Beste Jan,

Over het gebruik van de K1. Ik breng handmatig geen mutaties aan de rijweg. De opbouw is gedaan door aanklikken achter het iNTV van het startveld en als doel aanklikken op het sein van het doel blok. Maak ik dan een fout?

Groeten

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 12. Februar 2019, 07:56:32
Hallo Antoon,

Dus, gewoon van Sein naar Sein de rijwegen aangemaakt.

Twee vraagjes.

A) Heb je die rijwegen ooit eens met de camera bewerkt?
     Zoja, hoe heb je die uitgevoerd.

B) Is jou WDP versie je eerste versie of had je ook met de
     eerdere versie in bezit gehad.

Zoals ik het had vermeld ga ik in de loop van vandaag op onderzoek uit waarom die K1 daar aanwezig is.

Je hoort van me.

P.s: heb je de beschikbare update uitgevoerd?.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 12. Februar 2019, 10:28:21
Beste Jan,

Ik gebruik WDP Premium 2018.0b verderop in de regel staat "Versie 2018.0.30".

Aangehecht heb ik mijn baanplan maar dan nog zonder rijwegen etc. Wellicht dat dit kan helpen bij het opsporen van enkele zaken.

Ik heb 1 maal een reparatie met de camera gedaan: Camera aanklikken, shift indrukken, muis naar startblok en klikken daarna muis naar doelblok en klikken.

Ik heb eerst 2012 small en 2015 small gehad sinds de versie 2018 heb ik de premium versie
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 12. Februar 2019, 19:42:41
Beste Antoon,

Zitat
Ik gebruik WDP Premium 2018.0b verderop in de regel staat "Versie 2018.0.30".

Helemaal correct.

Zitat
Aangehecht heb ik mijn baanplan maar dan nog zonder rijwegen etc. Wellicht dat dit kan helpen bij het opsporen van enkele zaken.

Dit is niet nodig, daar ik al van je vorige project al gevonden hebt, wat er aan de hand is. Zie onder mijn uitleg.

Zitat
Ik heb 1 maal een reparatie met de camera gedaan: Camera aanklikken, shift indrukken, muis naar startblok en klikken daarna muis naar doelblok en klikken.

Ook hier geen commentaar geheel correct uitgevoerd.

Zitat
Ik heb eerst 2012 small en 2015 small gehad sinds de versie 2018 heb ik de premium versie

Hier zit de bottlenecks. Zie uitleg.

Eerder, heb je in de onderstaande thema waar Sven je geholpen te hebben, blijkt dit alles om die K1 incident te gaan. Wat de anderen van mening is toegedaan, is van ander aard, omdat die van PE2015 naar PE2018 zijn overgestapt en een andere incident zijn vastgesteld (Daar zijn wij van op de hoogte, en dit wordt dus ook in nader bepaalde tijd een nieuwe update vrijgegeven). 

www.windigipet.de/foren/index.php?topic=79533.0

In jou geval is dat van small 2012, 2015 en overgestapt naar PE2018.
Ik heb de 2012 smal versie een rijweg geconfigureerd en daar zit die K1 als geactiveerd aanwezig.
In de 2015 is jou baan ontwerp meegegaan naar de 2015.
En van de 2015 small naar PE2018.0b.
Er is dus in jou geval blijkbaar die K1 incident overgenomen in de 2018 project.
Tevens heb ik de small 2018 naar PE2018 een rijweg aangemaakt en die hebben dat niet die K1 activering!.

Dit is geen ramp!.
Uit jou Rijwegen-Editor zag ik dat je 3 rijwegen had gerepareerd, en daar waren de K1 incident volkomen inactief. Dat is een rijweg die op de correct manier is gerepareerd.

Uit jou eerste baan project heb ik diezelfde rijweg die in regel 18 in de ZFA, een nieuwe rijweg aangemaakt via Rijweg-Assistentie. Zie twee screenshot waarvan de eerste, de oude rijweg waar de K1 is geactiveerde.
En de tweede screenshot de nieuwe rijweg waar de K1 niet is geactiveerd!.

Zet ik die nieuwe rijweg, als vervanger voor de oude rijweg in ZFA regel 18, dan loopt die nieuwe rijweg probleemloos zijn gehele ZFA programma door en afmaakt.

Daar is een simpel snelle oplossing voor, om jou rijwegen die in de Rijweg-Editor zijn aangemaakt met de Camera, zoals je die ook eerder hebt uitgevoerd, en op alle rijwegen te repareren. Dat reparatie vorm houdt in dat je niet hoeft te wijzigen in jouw ZFA programma, daar WDP kijkt naar de ID waarden van een rijweg die in de ZFA zijn opgenomen en vast houdt. Dan ziet de ZFA op de juiste manier en overzichtelijk het traject af. 

Nieuwe rijwegen aanmaken doe je pas als alle bestaande rijwegen zijn gerepareerd.

Ik hoop je van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 12. Februar 2019, 20:41:27
Beste Jan,

Zeer bedankt voor je informatie. Ik ga er mee aan de gang. Je hoort uiteraard van het succes.

Groeten,

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 13. Februar 2019, 16:56:58
Beste Jan,

Je antwoord van gisteren gelezen en de revue laten passeren. Ik lees jou antwoord als volgt: Omdat het baanplan is gemaakt met een oudere versie dan 2018 Premium Edition heb jij het probleem van de onterechte "vermelding" in K1.

Als mijn interpretatie van jouw antwoord correct is dan speelt er wellicht ook nog iets anders. Het baanplan is opgezet (van begin af aan) op zondag 10 februari j.l. en met 2018 PE.

Kan het dan zijn dat bij het over installeren van 2018 PE er een "oud" programmaatje niet is overschreven o.i.d.?

Of is er nog een andere mogelijkheid.

Ik heb n.l. als controle een heel simpel baan plannetje gemaakt er daar is K1 ook weer ingevuld.

Groeten

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 13. Februar 2019, 17:18:57

Kan het dan zijn dat bij het over installeren van 2018 PE er een "oud" programmaatje niet is overschreven o.i.d.?

Hallo Antoon,

Dat sluit ik niet uit.
En als je in PE2018 een nieuw project aanmaakt, wat gebeurt er dan?.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 13. Februar 2019, 18:43:53
Hallo Jan,

N.a.v. jouw vraag heb ik zojuist een klein plannetje aangemaakt. Pendelen met 4 perrons. Ik heb bewust maar 1 rijweg aangemaakt. K1 is gevuld. Plannetje is aangehecht.

Met vriendelijke groet

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 13. Februar 2019, 21:55:22
Hallo Antoon,

Oke, dan stel ik voor dat je baanplan project de alle rijwegen repareert, zoals ik je reeds heb geadviseerd.

Sla die gewijzigde baan project op een externe memory stick bijv. en bewaar dit. Haal de PE WDP 2018 stick van je computer.

Ga naar programma verwijdering in je window menu en verwijderd compleet de WDP2018 programma.

Als dat is gebeurt, de WDP2018 stick weer in je USB poort van je PC en installeer vanuit die stick de WDP2018 programma + de update 2018.0b.

Via WDP Start menu je gewijzigde baan project weer laden.
En kijk of die K1 waarden weg is.
En maak dan als test een nieuwe project zoals je gedaan heb met een enkel spoor, en ook hier naar die K1 of die weg is.

Zoniet, even melden.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 14. Februar 2019, 10:13:41
Beste Jan,

Ik heb zojuist ook nog even iets anders gedaan. Op een laptop waar nog nooit WDP heeft opgestaan 2018PE en updates geinstalleerd. Baanplannetje getekend en 2 rijwegen aangemaakt. Ook nu wordt K1 ingevuld. Als ik onze communicatie goed interpreteer is dat fout. Klopt dat? Het baanplannetje heb ik aangehecht.

Groeten


Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 14. Februar 2019, 11:08:47
Beste Antoon,

Dat is correct dat de K1 niet aanwezig mag zijn.
Dat geeft dubbele Start contacten terwijl 1 startcontact de bedoeling was.
Het is niet de bedoeling dat er telkenmale bij situaties 2 start contacten moeten worden ingevoerd.
Dat is alleen moeilijker voor de gebruiker zelf, en niet handig.

Ik ga een bericht naar Markus Herzog sturen met de medeling omtrent onze discussie de K1 onderwerp.

Onder tussen kun je gewoon ermee doorgaan en controleer dan dat de K1 verwijderd dient te worden.
Dan zal de ZFA programma ook gewoon lopen.

Voorts wil ik je bedanken voor het werk en de test voortgang en we gaan dit melden.

Je hoort hier op het forum wat er van geworden is.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 14. Februar 2019, 19:42:38
Hallo Antoon,

Heb met Markus contact gehad en het doet zich het volgende voor.

Bij WDP programma installatie stelt WDP een aantal Tools als standaard met een aanvinkvenster in.
Een van die aanvinkvenster zit ook in de Rijweg-Assistentie.

De rijwegen die je hebt aangemaakt heb je alles met Rijwegen-Assistentie bewerkt.
Hieronder zie je onder 4 screenshots die de stappen volgen om een optimale rijweg te kunnen configureren.

Screenshot 1.
Ik heb als voorbeeld met de rijweg-editor hetzelfde rijweg genomen als in regel 18 in jou ZFA programma.
In dit screenshot kies je als Start, links boven het groene kader en als Doel contact op de sein rechts midden, de rode kader.

screenshot 2.
Vervolgens komt een tweede menu op het scherm de Startrichtung und Varianten.
In het rode kader zie je dat "Automatisch Teilfreigabe …….." aangevinkt is.
Kies je deze variant dan ziet het beeld in screenshot het volgende uit.

screenshot 4. (even een sprongetje naar 4)
Als het variant venster van screenshot 4 is aangevinkt en je werkt verder de rijweg configuratie af, dan wordt
onder het tabblad Freigaben die Teilstrecken-Freigebe 1 K1 als 21 aangemerkt.
Deze tools is bedoeld als je later met doorschuiven van locomotieven en/of treinen gaat gebruiken.
Maar in jou geval even niet.
Dat is hetgeen wat er bij jou is gebeurd.
Hoe gaat het dan als je niet die K1 wil gaan gebruiken.
Dan terug naar die "Automatisch Teilfreigabe …….." aanvinking en zet daar geen aanvinking!.
Dan ziet het beeld in screenshot 3 zo uit.

Screenshot 3.
Hier zie je dus dat de K1 is inactief.
En dat is de normale rijweg waarvan je die kunt gebruiken.
Deze variant en de manier van de screenshot 3 rijweg aanmaking, is het hetzelfde bewerking als bij de Fahrstrassen-Navigator (voor beginners), waarvan je op de treinnummerveld van A naar B kunt aanklikken
en voert dezelfde bewerkingen uit als bij screenshot 3.

Met de camera bewerking, zoals je het weet, kun je alles repareren en naar de toestand als de rijweg naar voorbeeld van screenshot 3. Bovendien heeft die camera bewerking de mogelijkheid om 3 Teilstrecken-Freigaben in te delen, maar dit onderwerp is voor later als je geïnteresseerd in ben met het opschuiven van locs en/of treinen.

Dat was het eigenlijk. ;)

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 15. Februar 2019, 11:24:13
Hallo Antoon,

Resumerend gezien betekent dus, dat het verstandiger is om die Teilfrei-Gabe aanvinking niet te gebruiken bij rijwegen-Editor.

Van huis uit wordt gewoon een rijweg simpel van Start naar Doelcontact, en dat Startcontact 1 bezetmeldernummer heeft en het Doelcontact ook 1 bezetmelder nummer heeft ( met al dan niet tussen start en doel meerdere bezetmelders zijn opgenomen).

Gisteravond jou eerste baanplan alles met standaard rijwegen gerepareerd en de ZFA progrmma loopt probleemloos rondje rijden.

Succes.

Met vriendelijke groeten,

Jan

Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 15. Februar 2019, 12:47:52
Beste Jan,

Allereerst heel hartelijk dank voor je hulp. Maandag avond schreef ik al "Of maak ik een fout?" Ja dus. Het ging hier om de interpretatie van een vraag / optie. Het leek mij logisch dat de rijweg weer vrij gegeven mocht worden als de trein voorbij gereden was. Nu zie je hoe een interpretatie verschil tot veel correspondentie leidt. Typisch een zaak van bedoeling en effect.

Nogmaals hartelijk dank

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 15. Februar 2019, 23:12:57
Beste Jan,

In mijn basis baanplan zonder rijwegen maar wel met alle andere info heb ik twee kleine aanpassingen gedaan. Gecontroleerd op fouten en daarna op de juiste manier de rijwegen aangelegd. Daarna 2 automaten opgebouwd. Ook nu stopt de automatiek op spoor 5 of 6. Zie jij een oorzaak? Baanplan heb ik aangehecht.

Groeten

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 16. Februar 2019, 12:08:31
Beste Antoon,

Ik heb het gezien, en het blijkt dat op spoor 5 of 6 de rijwegen niet worden afgewerkt.
Dat geldt ook voor de eerste regel in de ZFA 1ste automatiek.

Ik heb in die rijweg die naar 5 of 6 de Anschlussfahrten weggelaten en daarna even wachten gaat de verdere rijwegen weer verder.

Ik zit nog met die eerste regel, die exact op dezelfde wijze als op 5 en 6, alleen wanneer een loc een rondje heeft gereden blijft die locomotieven op de eerste regel hangen. Sluit men de ZFA uit en start het opnieuw weer in, dan gaat alles weer door.

Op de Duitse Forum zie bijgaande link is het precies hetzelfde fenomeen als bij jou het geval.
Zie bijgaan de link:

www.windigipet.de/foren/index.php?topic=79613.0

Het zit in de samenwerking tussen ZFA programma en de rijwegen die binnen de ZFA niet wordt afgewerkt.
Wanneer men die rijwegen individueel apart laat werken, dan werken alle rijwegen perfect af.

Ik denk waarschijnlijk dat er een update komt.

Niettemin probeer ik een andere manier voor te vinden, om jou spoorplan goed te laten verlopen.
Wordt vervolgd.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 16. Februar 2019, 15:27:11
Beste Jan,

N.a.v. jou bericht heb ik op de stagnatie plekken de gedwongen vervolg rit verwijderd. Ook hier werkt het nu. De consequentie is dat ik tot dat dit software matig opgelost is ik het personen en goederen verkeer goed moet scheiden. In mijn ontwerp is dat mogelijk door spoor 5 voor personen en spoor 6 voor goederen te reserveren. Ook bij het kleine schaduwstation zou ik tijdelijk voor deze oplossing kunnen kiezen. Mijn "postrit" zal dus nu nog niet gaan. Tenzij er voor mij nog onbekende mogelijkheden zijn in WDP. Een dezer dagen zal ik mijn oplossing in het forum zetten.

Groeten en heel hartelijk dank voor je tijd en meedenken,

Antoon.
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Bob Vermeulen am 16. Februar 2019, 16:52:33
Hallo Antoon,

Reeds in jou bijdrage van 28 januari is het fenomeen al omschreven.

https://www.windigipet.de/foren/index.php?topic=79533.0

en hebben we gewag gemaakt van dat fenomeen.

mvrgr Bob
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Jan leendert am 16. Februar 2019, 18:29:50
Hallo Antoon,

De ritten die je vanaf de eerste regel met de verdere regels met Anschlussfahrten kun je vervangen door gebruik te maken van treinritten.

Ik heb al eerder genoemd dat een update komt van de gerezen probleem.

Als je wilt weten hoe een treinrit in elkaar zit.
Dan moet je even melden.

Met vriendelijke groeten,

Jan
Titel: Re: ZFA stopt
Beitrag von: Antoon kG am 17. Februar 2019, 23:15:24
Beste Jan en Bob,

Bob, de adviezen van Sven van 28 januari heb ik toen prompt opgevolgd; Met rijwegen een station naar 1e blok dan verder met een treinrit tot voor een station o.i.d. en inrijden weer met een rijweg. Dit gaf wel verbetering maar ook een onverklaarbaar effect. Na diverse contacten met Jan kwam hij er achter dat ik bij het aanmaken van rijwegen de vraag: "Automatisch gedeeltelijk vrijgeven tot en met het 1e sein etc" dit leek mij logisch om met "Ja" te beantwoorden. Daar zat een dikke fout in de afloop van een automaat.

Jan: Zoals je hierboven leest heb ik de adviezen opgevolgd en ook uitgevoerd. In 1,5 uur heb ik nu voor de hoofdbaan een werkende automaat waar nu al 6 treinen in lopen. Twee schaduwstations werken ook al alsmede de trein dichtheid op een traject.

Jan, Ronald en Bob heel hartelijk dank voor het resultaat wat ik nu verkregen heb.

Groeten

Antoon.