Autor Thema: Probleem met de nieuwe loc V100  (Gelesen 5156 mal)

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2128
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #15 am: 15. Oktober 2013, 19:01:23 »
Heren,

Ik heb zelf even naar mijn vergelijkbare Trix locomotief bekeken.

De Digitale koppeling die ik in mijn Trix loc heb, is vergelijkbaar als die van de Marklin loc.
De elektronische magneet gedeelte zit aan een "vrouwelijke" stekkervorkje met twee draden.
Aan de loc zelf zit een scharnierende "mannetje" stekker die met een passchroef direct aan de onderstel van de locomotief is vastgeschroefd. Juist dat laatste is van belang!.
Als een kopschroef te lang is, waardoor de "mannetje" stekker naar beneden hangt.
Als dat "mannetje" stekker gaat hangen en vervolgens nog eens met de "vrouwelijke" stekkervorkje met het gewicht van de digitale magneetspoel, dan hangt dit constructie nog verder naar beneden.

M.a.w. die passchroef moet worden vervangen voor een korte goed passende sluitschroef.
Die passchroef moet ervoor zorgen dat het "mannetje" stekker goed recht evenwijdig met de hoogte van het onderstel van de loc staat.
Als dat goed recht is, dan sluit dat "mannetje" stekker ook vlak passend dat links en rechts kan gaan draaien zonder dat die naar beneden hangt!.

Hierin is mijn voorkeur dit terug te sturen naar de handelaar of naar Marklin.
Als ik het goed begrepen hebt, is de aangeschafte loc geen nieuwe loc maar tweede hands aangeschaft.

In mijn geval met Trix ervaring is, als je mechanische begint te buigen, kun je gelijk een nieuwe bestellen, en dat duurt minstens een jaar voordat je een nieuwe onderdeel binnen hebt. >:(
Ik zit nog steeds te wachten voor een "mannetje" stekker, die was afgebroken, 1.5 jaar geleden.

Met vriendelijke groeten,

Jan Stienstra
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2128
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #16 am: 15. Oktober 2013, 19:06:15 »
Hallo Hans,

Dat "knippen" hebben we al zowel door Bas en mijzelf afgeraden.
Maar buigen is het slechtste wat je kunt doen.
Lees mijn vorige bericht.

En, ...... de afgelopen zaterdag dag, waren er, ....... hoe gek je dat in je oren klinkt, ......... de twee geleiders. 8) 8).

Met vriendelijke groeten,

Jan Stienstra
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline Hans Biere

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 618
  • Ort: Niederlande Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Carpe diem
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #17 am: 15. Oktober 2013, 19:52:33 »
Hallo Jan,

We moeten volgende keer maar zien hoe we de schade gaan herstellen. Ik was er helaas niet bij en heb dus geen goed beeld. Als ik het allemaal goed begrijp weer genoeg te doen om een goed functionerende baan te hebben.

Groet, Hans
Met vriendelijke groet / Mit freundlichen Grüßen

Hans
  • Win-Digipet-Version:
    Premium Edition 2018.1c / 2018.1.36 09.04.2019
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 ~ / Systemen: ECoS 2 (v 4.2.6) / LDT-HSI-88-USB / μCon-Mini-Manager
  • Rechnerkonfiguration:
    ASUS GL702V; Intel CORE i7; Windows 10

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2128
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #18 am: 15. Oktober 2013, 20:48:48 »
Hallo Jan,

We moeten volgende keer maar zien hoe we de schade gaan herstellen. Ik was er helaas niet bij en heb dus geen goed beeld. Als ik het allemaal goed begrijp weer genoeg te doen om een goed functionerende baan te hebben.

Groet, Hans

Hallo Hans,

Is goed  ;D

Groetjes,

Jan
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline Bob Vermeulen

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 1355
  • Ort: Holland Ort bei GoogleMaps suchen
    • "Feldbergbahn"
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #19 am: 15. Oktober 2013, 23:17:01 »
Hallo,

Dat knippen moet je je ook weer niet veel van voor stellen. Dat was een probeersel.
De lok liep toen prima over de wissels. Ik denk dat er geen schade is, dus geen ongerustheid in de komende weken.
Het beste lijkt mij de lok naar de leverancier terug

Mvrg bob
------------------------------------------

Groeten uit Holland

N bahn | Periode III | Duitsland middelgebergte | PentiumIV | WindowsXP | WDP 2018.1c | TAMS | LDT RM-GB-8 | S-DEC-4 |

Offline Jacques Lormans

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 112
  • Ort: Weert (NL) Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Als A niet werkt hebben we nog 25 letters te gaan.
    • Mijn website
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #20 am: 16. Oktober 2013, 12:19:13 »
Daar ben ik het volledig mee eens Bob!!!
(zie eerdere reacties )

Niet zelf aan de Loc sleutelen, voor je het weet is de garantie er af.

Wie kan er iets over de leverancier zeggen.
Is dit een officiële Märklin dealer ??????

gr. Jacques
Met vriendelijke groet
Jacques Lormans
  • Win-Digipet-Version:
    WDP-Premium 2018
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 1:87 2-Rail gelijkstroom | NL | NS | IB-Com | DCC | Uhlenbrock | LocoNet | Piccomitt draaischijf electronica
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2128
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #21 am: 16. Oktober 2013, 13:48:03 »

Wie kan er iets over de leverancier zeggen.
Is dit een officiële Märklin dealer ??????

gr. Jacques

Hallo Jacques,

Ruben Derks heeft dat locomotief op de beurs in Houten aangeschaft.
Hij kan dat met de dealer kortsluiten en regelen dat het goed komt. ;D
Moet je alleen even met Ruben daarover contact nemen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Stienstra

 
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline B.Doorduin

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 177
  • Ort: Bergen op Zoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #22 am: 16. Oktober 2013, 15:48:09 »
Heren,

Ik heb deze topic opgestart dus ik zal wel even contact met Ruben opnemen om te kijken wat mogelijk is.

Gr
Bas
Vriendelijke groet
Bas Doorduin
  • Win-Digipet-Version:
    2009PE
  • Anlagenkonfiguration:
    Fleischmann/Roco DCC, 2-Rail, Twin Center, HSI-88, Epoche I-III, schaal H0, rollend materiaal: Duits...
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows7

Offline gerard D

  • Mitglied
  • Beiträge: 35
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #23 am: 17. Oktober 2013, 23:46:11 »
Hallo allen
 
Sorry heren ik heb deze hele discussie gemist.
ik neem aan dat de lok nog in de Mehren staat, dan lijkt het mij het makkelijkste bij de volgende bijeenkomst
dat ik even kijk wat het probleem precies is, en als het nodig is dat de lok voor reparatie terug naar de handelaar gaat waar we hem gekocht hebben.

Groetjes Gerard
PC 3.0Ghz, windows XP pro, WDP pro X3b, Intellibox, Märklin locomotieven.

Offline Jacques Lormans

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 112
  • Ort: Weert (NL) Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Als A niet werkt hebben we nog 25 letters te gaan.
    • Mijn website
Re:Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #24 am: 18. Oktober 2013, 08:19:34 »
Hoi Gerard,

bedankt voor de snelle reactie!

goed plan, tot 9 november !!

gr. Jacques
Met vriendelijke groet
Jacques Lormans
  • Win-Digipet-Version:
    WDP-Premium 2018
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 1:87 2-Rail gelijkstroom | NL | NS | IB-Com | DCC | Uhlenbrock | LocoNet | Piccomitt draaischijf electronica
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline Ruben Derks

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 103
  • Ort: Groesbeek Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Ruben Derks
Re: Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #25 am: 29. Oktober 2013, 00:30:46 »
Beste mensen.

Vandaag heb ik even contact opgenomen met de leverancier van de loc.

Omdat ik zelf het probleem niet gezien heb, kan ik moeilijk uitleggen wat het probleem is.
9 November is er een beurs in houten, ik stel dan voor om met de loc naar houten te gaan.
Het liefst had ik iemand mee, die het probleem in detail kent. De mogelijkheid bestaat dan ook dat de loc voor reparatie opgestuurd moet worden.

Groeten Ruben Derks

Ruhnpott in modell in anbau.

NS en DB jaren 50/60 | Fremo lid
  • Win-Digipet-Version:
    Windigiet 2018 Premium Edition Deutsch
  • Anlagenkonfiguration:
    Tillig E-lite HO | ECoS-2|Digikeijs |Roco, Fleischann,Trix, ESU, Artitec, Philotrain & Weinert matrieel |
  • Rechnerkonfiguration:
    HP Omen 15"  | i7 6700HQ | 8 GB | 128Gb SSd | 1TB HDD | Win10

Offline B.Doorduin

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 177
  • Ort: Bergen op Zoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #26 am: 03. November 2013, 22:11:52 »
Hoi Ruben,

Heb je al een reactie gehad van iemand?
Hoe komt de loc in jouw bezit? Kom je deze zaterdag a.s. in De Meern halen?.... in dat geval kunnen we ter plekke uitleggen en laten zien wat het probleem is.

Gr
Bas
Vriendelijke groet
Bas Doorduin
  • Win-Digipet-Version:
    2009PE
  • Anlagenkonfiguration:
    Fleischmann/Roco DCC, 2-Rail, Twin Center, HSI-88, Epoche I-III, schaal H0, rollend materiaal: Duits...
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows7

Offline Ruben Derks

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 103
  • Ort: Groesbeek Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Ruben Derks
Re: Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #27 am: 15. Dezember 2013, 18:17:33 »
Hallo,

De loc is gister in houten door de leverancier in ontvangst genomen. deze melde mij bekend te zijn met het probleem van de Marklin V100, en de loc gaat naar Duitsland naar Marklin toe. Wat er verder gebeurt hoor ik nog.

Hij had al meerderen locs van het zelfde type eveneens klaar liggen om naar Duitsland gestuurd te worden.

Groeten Ruben Derks
Ruhnpott in modell in anbau.

NS en DB jaren 50/60 | Fremo lid
  • Win-Digipet-Version:
    Windigiet 2018 Premium Edition Deutsch
  • Anlagenkonfiguration:
    Tillig E-lite HO | ECoS-2|Digikeijs |Roco, Fleischann,Trix, ESU, Artitec, Philotrain & Weinert matrieel |
  • Rechnerkonfiguration:
    HP Omen 15"  | i7 6700HQ | 8 GB | 128Gb SSd | 1TB HDD | Win10

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 468
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #28 am: 16. Dezember 2013, 10:59:47 »
Halo Ruben,

Fijn dat je even bericht over de loc.
Wij wachten het wel af, in de tussen tijd neem ik wel wat materieel mee.

Met groet, Henk

  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Hans Biere

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 618
  • Ort: Niederlande Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Carpe diem
Re: Probleem met de nieuwe loc V100
« Antwort #29 am: 16. Dezember 2013, 11:48:44 »
Hoi Ruben en Henk,

prima, gaat vast goed komen! Wat meebrengen van materieel betreft heb ik ook altijd wat in mijn bagage dus dat gaat ook goed komen.

Groeten, Hans
Met vriendelijke groet / Mit freundlichen Grüßen

Hans
  • Win-Digipet-Version:
    Premium Edition 2018.1c / 2018.1.36 09.04.2019
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 ~ / Systemen: ECoS 2 (v 4.2.6) / LDT-HSI-88-USB / μCon-Mini-Manager
  • Rechnerkonfiguration:
    ASUS GL702V; Intel CORE i7; Windows 10