Autor Thema: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?  (Gelesen 1750 mal)

Offline stuiverman

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 68
  • nl
te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« am: 13. Januar 2017, 11:10:13 »
Beste mensen.
Kennen jullie dat ook? Als je n hele rijweg hebt gemaakt wil je onderweg wat meer doen.
Nu loop ik tegen de invulling van start/rem/doel aan, want ik gebruik soms het remblokje om over te schakelen naar een hogere snelheid.
Maar nu kan ik het afremmen niet meer beïnvloeden, want er is maar één hokje om in te vullen.
Zijn er slimmere oplossingen gevonden ergens?
Dus bv ik start met 80km/u, bij het volgend contact schakel ik over naar 120km/u en dan wil ik ook nog eens afremmen naar 60km/u en dat laatste kan dus niet meer.

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
en de groeten van Harry

Offline luc diels

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 296
  • Ort: Bellegem Ort bei GoogleMaps suchen be
  • Aut viam inveniam, aut faciam
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #1 am: 13. Januar 2017, 12:09:04 »
Beste,

dat kan je altijd met profielen doen, door bvb na het bereiken van een rmk de lok eerst 30cm verder te laten rijden en dan je snelheid verhogen/verlagen met een profielingave. Je kan zo vele andere zaken laten uitvoeren op die plaats, zoals hoorn laten afgaan, licht uit/aandoen, enz.

Als je meerdere rmks hebt kan je ook in de FS definitie onder de tab Start/Rem/Doel bij rmk C1/C2/C3 een andere snelheid opgeven, maar dan heb je wel 6 rmk per FS nodig.

Succes ermee

Luc Diels
Starting new layout in Belgium
  • Win-Digipet-Version:
    WDP 2018
  • Anlagenkonfiguration:
    Märklin K&C-rails, CS3 + 3*booster Märklin, 14 * Marklin/Viessmann S88 en L88, MUET turntable control MC2004, All material Märklin (60loks)
  • Rechnerkonfiguration:
    DELL OPTIFLEX 9020 CORE I7 Quad Core, SSD 240GB, 4GB RAM, HPNVIDIA QUADRO, WINDOWS 10, DELL 27" MONITOR

Offline B.Doorduin

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 178
  • Ort: Bergen op Zoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #2 am: 13. Januar 2017, 14:14:24 »
Hoi Harry,

Ben het met Luc eens, profielen! In de oudere versies van WDP is dat DE oplossing. Ik rij met een oudere versie van WDP en voor mij zijn de profielen fantastisch. Vanaf WDP 2012 kan er naast de profielen ook gereden worden met IZNF. Hierbij remt een lok zo snel af dat de stop sectie lang is. Dit bepaal je zelf bij het inmeten van je loks. Heb je dat al gedaan?

Jouw methode die ik opmaak uit jouw bijlage is zeer beperkt, zoals je zelf al aangeeft. Daar is wel een oplossing (met nadelen) voor en die geeft Luc. Mijn advies: rij met profielen of rij met IZNF.

Het kan zijn dat mijn beknopte beschrijving van IZNF niet helemaal correct is maar dat komt omdat ik daar niet mee werk. mea culpa!

Gr
Bas
Vriendelijke groet
Bas Doorduin
  • Win-Digipet-Version:
    2009PE
  • Anlagenkonfiguration:
    Fleischmann/Roco DCC, 2-Rail, Twin Center, HSI-88, Epoche I-III, schaal H0, rollend materiaal: Duits...
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows7

Offline stuiverman

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 68
  • nl
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #3 am: 13. Januar 2017, 16:49:14 »
Beste Luc en Bas.
Bedankt voor jullie tips.
Helaas heb ik de SMALL versie, dus dat wordt dan via de IZNF dat nieuw is voor me en hopelijk in de SMALL versie zit. Maar dat ga ik snel bekijken.
en de groeten van Harry

Offline stuiverman

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 68
  • nl
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #4 am: 13. Januar 2017, 18:37:41 »
En hier ben ik al weer terug. Het werkt gewoon fantastisch. Remsnelheid hoef ik niet meer in te geven en de rest wijst zich vanzelf. Meten is weten dus. Dat komt eigenlijk omdat ik alleen het handboek 9.0 heb waarin nog niets van iZNF staat.
en de groeten van Harry

Offline stuiverman

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 68
  • nl
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #5 am: 14. Januar 2017, 16:18:21 »
Beste mensen.
Nog even terugkomend op de iZNF. Kan ik die ook instellen zonder perron?
en de groeten van Harry

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #6 am: 14. Januar 2017, 18:37:25 »
Beste Harry,

Ja je kan bij wijze van spreken, van ieder treinnummerveld een intelligent treinnummerveld maken. waar hij ook in het sporenplan staat. Maar je moet natuurlijk wel alles wat gevraagd wordt invullen.

Met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline stuiverman

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 68
  • nl
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #7 am: 14. Januar 2017, 22:30:47 »
Bedankt Henk. Goed om te weten en ga ik de handleiding eens goed napluizen.
en de groeten van Harry

Offline stuiverman

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 68
  • nl
Re: te weinig mogelijkheden bij rijwegen invullen?
« Antwort #8 am: 17. Januar 2017, 17:19:00 »
Nog even dit. Wat is nu het verschil tussen haltepunt en midden perron?
en de groeten van Harry