Autor Thema: Aansluiten hele Engelse wissel  (Gelesen 1083 mal)

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Aansluiten hele Engelse wissel
« am: 19. Februar 2018, 12:08:54 »
 

   Heren,
   Ik krijg het niet voor elkaar om een Engelse rocoline wissel goed te kunnen laten werken.
   Ik rijd 2 rail gelijkstroom, er zitten 2 roco wissel decoders onder, in WDP onder een nummer.
   Hij is aangeslotenen op een LTD schakel decoder de S-DEC-4DC.
   Wil ik rechtdoor dan gaat hij afbuigend en vice versa,van alles al geprobeerd maar kom er niet uit.
   
   Graag advies.
   Groet
   
   KO
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #1 am: 19. Februar 2018, 19:14:56 »
Beste Ko,

Heb je al geprobeerd om de draadjes om te draaien van de wissel?
En in WDP kan je een vinkje zetten, die eigenlijk hetzelfde doet maar dan via de software.

Hopelijk heb je hier wat aan, met groet, Henk

Ik zal je andere bijdrage "testtest" verwijderen.

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #2 am: 19. Februar 2018, 21:40:48 »
   
   Beste Henk,
   Dat heb ik allemaal al gedaan, ook de draadjes van de decoder zelf zonder resultaat.
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2133
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #3 am: 20. Februar 2018, 09:35:16 »
Beste Ko,

Een belangrijke vraag.
Werken al deze twee wisseldecoders, m.a.w. ze zijn niet stuk?.

Als ik het goed begrepen hebt, worden de wisseltongen niet op de juiste stand gezet.

Is dat correct?.

Heb je waarschijnlijk de  Roco, nr. 42451?.

Tevens beschreef je dat je een wisseldecoder hebt.
Is het niet de magneetspoelen of de aandrijfmotoren.?

Als het een wisseldecoder is, waarom heb je dan een LTD schakel decoder de S-DEC-4DC tussen zitten.?

Tevens sta je ook ingeschreven en geregistreerd bij Roco forum. Je kunt die vraag ook daar seponeren.
Het heeft niets met WDP van doen en het is een hele lastige wissel die hardware niet wil doen wat er verwacht mag worden.

Het schijnt dat deze wissel volgens de Bäseler pricipe wordt omgeschakeld. Op diverse forums wordt dit naar verwezen.

Mvg,

Jan
« Letzte Änderung: 20. Februar 2018, 11:53:23 von Jan leendert »
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #4 am: 20. Februar 2018, 12:10:07 »
   
    Beste Henk en Jan.

     Ik heb me vergist het zijn geen wisseldecoders maar wisselschakelaars!
     Die aangestuurd worden door een S-DEC-4-DC schakeldecoder
     Groet
     KO.
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #5 am: 20. Februar 2018, 12:25:02 »
   

   Jan het is een Roco 42496 DKW10 aangedreven door 2 Unterflur Weichen antrieben
   Ik ga even kijken op het Roco forum of ik daar de oplossing kan vinden.
   het Bäselerprincipe nog nooit van gehoord.
   Groet
   Ko.
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2133
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #6 am: 20. Februar 2018, 12:36:46 »
Hallo Ko,

Dus, je hebt twee ondervloer motoren die aangesloten zijn aan de LDT decoder.

Die wissel tongen werken vanuit de binnenste binnenwerk, waarvan twee tongen bewegen naar 1 kant. Er zijn twee kanten, dus twee ondervloermotoren.
Dat is de Bäselerprincipe.
Terwijl de andere wissels vanaf de buitenste naar de binnenwerk, alle vier de tongen worden omgezet.

Daar zit het probleem dat jou wissels de tegenovergestelde wisseltongen worden omgezet.
Maar een directe oplossing heb ik niet.

Bentink weet daar meer van, en anders op de Roco forum informeren.

Mvg,
Jan
 
« Letzte Änderung: 20. Februar 2018, 13:32:40 von Jan leendert »
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #7 am: 20. Februar 2018, 14:26:45 »

    Dag Jan,
    Het zijn geen motors maar 2 spoelschakelaars!
    Ik hoop dat ik nu helemaal duidelijk ben,
    Groet
    Ko
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2133
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #8 am: 20. Februar 2018, 14:33:24 »
Hallo Ko,

Nu wordt het wat duidelijker. ;)
Schakelaarspoelen.

Ik ken deze Roco wissels en de spoelen niet.
Maar zo even mijn gedachten, kun je die spoelen verwisselen of omdraaien. Of zitten die dingen vast aan de wissels.

Mvg,

Jan


WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #9 am: 20. Februar 2018, 15:03:46 »
 

   Dag Jan.
   Ik heb zo net een oude open gemaakt en ik zou de spoelen eruit kunnen halen,
   maar wat dan? Ik heb er een foto van gemaakt als je mij een email stuurt kan ik die foto naar je toe sturen.
   groet
   KO
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2133
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #10 am: 20. Februar 2018, 15:09:28 »
Hallo Ko,

Ik heb nog verder voor je geinformeerd.
Wacht even op zijn bericht.

Je hoort het nog.

Mvg,
Jan
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2133
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #11 am: 21. Februar 2018, 18:25:53 »
Beste Ko,

Ik heb tussendoor een bericht gekregen van onze grote Duitse WDP vriend Ralf Krapp.

Uit zijn verhaal geeft hij aan dat wanneer je de twee aandrijf spoelen aan de rocowissel precies volgens het schema aansluit. Ook wat betreft de LDT decoder aansluiting.

Hij adviseerde om eerst 1 aan te sluiten en in WDP de juiste wisseltong instelling te brengen.
Zoals je het weet kun je in MA menu het umtauschen aanvinking gebruiken (zoals Henk je het al toelichte) mocht het niet zo zijn, dan neem je de tegenovergestelde magneet symbool die aan de kruiswissel is gekoppeld en daar wederom zoeken naar de juiste wisseltong instelling.
Als je in de eerste MA adres met de juiste wisseltong stand hebt gevonden, dan ga je verder met de tweede magneet aansluiting en kiest de overgebleven wisselsymbool en voer dit hetzelfde uit als bij de eerste.

Ralf had een belangrijke opmerking.
Bij motoren niet de kabel omdraaien. (maar je hebt geen motor maar spoelen)
Bij spoelen mag je de draden omdraaien als de bovenstaande uitleg niet mocht lukken.

Volgens Ralf is met jou spoel aandrijving eigenlijk simpel in te stellen.

Dus resumerend.
Een wissel symbool bestaat uit twee symbolen.
Elk symbool geef je 1 adres op en zoek en kiest de juiste wisseltong stand (sluit dan ook 1 kabel en kiest 1 adres en stel met al dan niet met umtauschen de ene wisselstand in)
Dan de twee symbool die aan de wissel is gekoppeld en voer het zelfde uit als boven beschreven uit.

Je mag Ralf bedanken voor zijn advies ;D ;)

Mvg,

Jan
 
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline koteeuwen

  • Mitglied
  • Beiträge: 36
  • Ort: roelofarendsveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #12 am: 23. Februar 2018, 19:18:26 »
   
    Heren,

    Het probleem is opgelost,dank aan allen die er aan hebben bijgedragen!
   
   Engelse wissel  in wdp 2nrs gegeven nr 6 horizontaal rechtdoor rijden ingesteld,
   nr 7 verticaal rechtdoor rijden ingesteld. :D :D
   
   
  • Win-Digipet-Version:
    wdp 2018 Premium
  • Anlagenkonfiguration:
    Rocoline zb 2rail gelijk str. centrale Intellibox II Electr, Littfinski   WD-DEC,  S-DEC-4-DC LS-DEC-NS  Uhlenbbrock GBM- 43 400
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel-core I 5 1 Terrabite terugmelding s88

Offline Ralf Krapp

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 993
  • Ort: 63179 Obertshausen (Landkreis Offenbach) - Rhein-Main-Gebiet Ort bei GoogleMaps suchen de
Re: Aansluiten hele Engelse wissel
« Antwort #13 am: 24. Februar 2018, 11:08:34 »
Beste Ko,
Prima! Ik wens je veel plezier met de klein spoorweg.
Mvg.
Ralf
Grüße aus Obertshausen (Hessen)
Ralf Krapp
  • Win-Digipet-Version:
    WDP 2018.1c
  • Anlagenkonfiguration:
    Spur HO; K-Gleis; Tams MC; 4 Kabasoft-Booster; Viessman-Weichen- und Rückmeldedekoder; Lokdekoder MM und andere
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 7 Home Premium; Intel Coe i3-530 Prozessor 1333 MHz