Autor Thema: Blok wordt niet vrijgegeven  (Gelesen 585 mal)

Offline Antoon kG

  • Mitglied
  • Beiträge: 38
  • Ort: Waddinxveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Blok wordt niet vrijgegeven
« am: 28. Januar 2019, 23:45:11 »
Het blok met RMK 54 wordt schijnbaar na een aantal passages niet meer vrijgegeven. Om de situatie duidelijk over te brengen heb ik een foto van WDP in de mutatie modes en een foto met de situatie dat in de linker onderhoek een vier blokjes geel blijven aangehecht. Het bovenste blokje is van een ongedetecteerde sectie. Het blokje daaronder is van de wissel(stand) en overige 2 blokjes behoren bij RMK 54. Heeft iemand een idee wat dit kan zijn? Er gaat dan geen trein meer over dit blok.

Zu diesem Beitrag gehören 2 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
Antoon klein Gunnewiek
Poolster 21
2743 LE Waddinxveen
  • Win-Digipet-Version:
    WP 2018 premiuim
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 gelijkstroom - Nederlands - IBII - DR decoders - Fleischmann - Roco - Artitec
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 459
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #1 am: 29. Januar 2019, 10:17:46 »
Beste Antoon,

Wat meer informatie zou jou probleem misschien gemakkelijker oplosbaar maken.
B.v. Gebeurt het tijdens een treinrit, of tijdens een start - doel rit, rij je een pendel enz.

Met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Bob Vermeulen

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 1354
  • Ort: Holland Ort bei GoogleMaps suchen
    • "Feldbergbahn"
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #2 am: 29. Januar 2019, 11:29:27 »
Hallo,

Ja, ik heb wel een idee  ;)
Als ik de situatie zo bekijk is het een soort tussen blok en zal het gebeurd zijn tijdens een FS met folgfahrt.
Als dat zo is dan is het vermoedelijk een software probleem en daar wordt aan gewerkt.
Je kan dat voorkomen (tijdelijk) om de FS nog een keer vrij te maken (K2 in vullen bij vrijgaven) met het volgende eerste contact van het opvolgende FS.

Heb je daar wel vaker last van of is dit de eerste keer?
Het kan ook zijn dat het wat anders is dus wat meer informatie zoals Henk schrijft is ook welkom.

mvrgr Bob
------------------------------------------

Groeten uit Holland

N bahn | Periode III | Duitsland middelgebergte | PentiumIV | WindowsXP | WDP 2018.1c | TAMS | LDT RM-GB-8 | S-DEC-4 |

Offline Sven Spiegelhauer

  • Betatester
  • Senior-Mitglied
  • *
  • Beiträge: 6735
  • Ort: Bernau Ort bei GoogleMaps suchen de
    • N-Bahn-Fahrer
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #3 am: 29. Januar 2019, 12:12:33 »
Hallo Antoon,

stelle doch bitte eine Datensicherung ein.
Viele Grüße aus dem schönen Land Brandenburg
Sven
  • Win-Digipet-Version:
    2015 / 2018 / Beta (natürlich alle mit aktuellen Update)
  • Anlagenkonfiguration:
    Spur-N, IB-II, IB-Basic, µCon Booster/Railspeed, Uhlenbrock Loconet-RM/Servo-, Schalt- und MA-Decoder, LDT Schalt- und Lichtsignaldecoder, Lokdecoder(DCC) Tran/ESU/Kühn, Drehscheibendecoder G.Boll und LDT, viele Eigenbauten
  • Rechnerkonfiguration:
    Notebook Win10 optional 2xMonitor(24)

Offline Ronald Meijer

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 213
  • nl
    • You tube kanaal Arnhegen
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #4 am: 29. Januar 2019, 18:52:17 »
Hoi Antoon,

Hallo,

Ja, ik heb wel een idee  ;)

ja ik denk ik ook,  ;) .

Dat lijkt me hetzelfde als mijn probleem zoals ik eerder heb gepoogd te bespreken op het forum.

Zoals Bob aangeeft wordt aan dat issue inmiddels hard gewerkt in Duitsland en oplossing lijkt in zicht.

De fix die Bob aangeeft werkt goed bij mij, maar kun je niet altijd en overal op je baan toepassen.

Groet

Ronald

« Letzte Änderung: 29. Januar 2019, 18:54:06 von Ronald Meijer »

Offline Antoon kG

  • Mitglied
  • Beiträge: 38
  • Ort: Waddinxveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #5 am: 29. Januar 2019, 22:24:23 »
Best Hans, Bob, Sven en Ronald.

Hartelijk dank voor het reageren en meedenken.

Sven, ich habe eine Datensichering (backup) gemacht.

Het probleem doet zich alleen voor als ik in een automatiek rij. Bij de start is er geen foutieve indicatie. Na de eerste doorrit nog geen probleem daarna wordt het wisselend. Soms is er na de tweede doorrit al een verkeerde indicatie soms pas na de vijfde doorrit. Het is in ieder geval niet aan een bepaalde lok of treinstel gebonden.

Dit probleem heb ik een dag of vier / vijf. In de bureauversie reed ik met een automatiek. Life nog niet vanwege de verbouwing van de baan.

Het voorstel van Bob: houdt dat in dat ik tijdens een rit naar de FS moet om K2 te muteren, of kan het ook anders.?

Groeten

Antoon
Antoon klein Gunnewiek
Poolster 21
2743 LE Waddinxveen
  • Win-Digipet-Version:
    WP 2018 premiuim
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 gelijkstroom - Nederlands - IBII - DR decoders - Fleischmann - Roco - Artitec
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline Bob Vermeulen

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 1354
  • Ort: Holland Ort bei GoogleMaps suchen
    • "Feldbergbahn"
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #6 am: 29. Januar 2019, 22:43:01 »
Hallo Antoon,

Sven bedoeld om de backup op het forum te plaatsen zodat hij kan kijken in je ZFA

mvrgr Bob
------------------------------------------

Groeten uit Holland

N bahn | Periode III | Duitsland middelgebergte | PentiumIV | WindowsXP | WDP 2018.1c | TAMS | LDT RM-GB-8 | S-DEC-4 |

Offline Antoon kG

  • Mitglied
  • Beiträge: 38
  • Ort: Waddinxveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #7 am: 29. Januar 2019, 23:14:43 »
Beste Sven

Aangehecht het bestand

Groeten

Antoon

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
Antoon klein Gunnewiek
Poolster 21
2743 LE Waddinxveen
  • Win-Digipet-Version:
    WP 2018 premiuim
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 gelijkstroom - Nederlands - IBII - DR decoders - Fleischmann - Roco - Artitec
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline Sven Spiegelhauer

  • Betatester
  • Senior-Mitglied
  • *
  • Beiträge: 6735
  • Ort: Bernau Ort bei GoogleMaps suchen de
    • N-Bahn-Fahrer
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #8 am: 30. Januar 2019, 06:49:07 »
Hallo Antoon,

leider nützt mir die Datensicherung nichts. Es ist nur die ZFA enthalten. Ich benötige eine Datensicherung (minimal Forum) in der auch Gleisbild, Fahrstraßen, Profile usw. enthalten sind. Das ist wichtig für die Fehlersuche.
Viele Grüße aus dem schönen Land Brandenburg
Sven
  • Win-Digipet-Version:
    2015 / 2018 / Beta (natürlich alle mit aktuellen Update)
  • Anlagenkonfiguration:
    Spur-N, IB-II, IB-Basic, µCon Booster/Railspeed, Uhlenbrock Loconet-RM/Servo-, Schalt- und MA-Decoder, LDT Schalt- und Lichtsignaldecoder, Lokdecoder(DCC) Tran/ESU/Kühn, Drehscheibendecoder G.Boll und LDT, viele Eigenbauten
  • Rechnerkonfiguration:
    Notebook Win10 optional 2xMonitor(24)

Offline Antoon kG

  • Mitglied
  • Beiträge: 38
  • Ort: Waddinxveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #9 am: 30. Januar 2019, 10:23:49 »
Gutenmorgen Sven,

Ich habe eine zip file gemacht. Ich hoffe das es zu brauchen ist

Viele grussen aus das sehr schone Holland.

Antoon

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
Antoon klein Gunnewiek
Poolster 21
2743 LE Waddinxveen
  • Win-Digipet-Version:
    WP 2018 premiuim
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 gelijkstroom - Nederlands - IBII - DR decoders - Fleischmann - Roco - Artitec
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline Sven Spiegelhauer

  • Betatester
  • Senior-Mitglied
  • *
  • Beiträge: 6735
  • Ort: Bernau Ort bei GoogleMaps suchen de
    • N-Bahn-Fahrer
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #10 am: 30. Januar 2019, 12:14:25 »
Hallo Antoon,

Deine Zugfahrten sind alle Fehlerhaft. Zugfahrten dürfen einen Startpunkt und einen Zielpunkt haben. Ich habe die Vermutung, das Dein Fehler mit den Zugfahrten zusammenhängen könnte. Beseitige bitte erst alle Fehler, die in der Prüfroutine angezeigt werden. Erst dann noch einmal Testfahrten durchführen.
Viele Grüße aus dem schönen Land Brandenburg
Sven
  • Win-Digipet-Version:
    2015 / 2018 / Beta (natürlich alle mit aktuellen Update)
  • Anlagenkonfiguration:
    Spur-N, IB-II, IB-Basic, µCon Booster/Railspeed, Uhlenbrock Loconet-RM/Servo-, Schalt- und MA-Decoder, LDT Schalt- und Lichtsignaldecoder, Lokdecoder(DCC) Tran/ESU/Kühn, Drehscheibendecoder G.Boll und LDT, viele Eigenbauten
  • Rechnerkonfiguration:
    Notebook Win10 optional 2xMonitor(24)

Offline Sven Spiegelhauer

  • Betatester
  • Senior-Mitglied
  • *
  • Beiträge: 6735
  • Ort: Bernau Ort bei GoogleMaps suchen de
    • N-Bahn-Fahrer
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #11 am: 30. Januar 2019, 13:46:33 »
Hallo Antoon,

noch ein Nachtrag. Im FDL-SBS darf auch nur mit Fahrstraßen eingefahren werden. Die Zugfahrt muß vor dem Schattenbahnhof enden und in der ZFA mit Anschlußfahrten weiterführen.
Viele Grüße aus dem schönen Land Brandenburg
Sven
  • Win-Digipet-Version:
    2015 / 2018 / Beta (natürlich alle mit aktuellen Update)
  • Anlagenkonfiguration:
    Spur-N, IB-II, IB-Basic, µCon Booster/Railspeed, Uhlenbrock Loconet-RM/Servo-, Schalt- und MA-Decoder, LDT Schalt- und Lichtsignaldecoder, Lokdecoder(DCC) Tran/ESU/Kühn, Drehscheibendecoder G.Boll und LDT, viele Eigenbauten
  • Rechnerkonfiguration:
    Notebook Win10 optional 2xMonitor(24)

Offline Antoon kG

  • Mitglied
  • Beiträge: 38
  • Ort: Waddinxveen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #12 am: 31. Januar 2019, 20:53:59 »
Hallo Sven,

Jetzt habe ich nog einer fehler aber ich konte die ursache nicht finden. Das probleem "Blok wordt niet vrijgegeven" ist noch da. Man kan sagen: "Nichts geandert" Vielleicht konte Sie etwassehn oder erreichen.

Grussen Antoon.

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
Antoon klein Gunnewiek
Poolster 21
2743 LE Waddinxveen
  • Win-Digipet-Version:
    WP 2018 premiuim
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 gelijkstroom - Nederlands - IBII - DR decoders - Fleischmann - Roco - Artitec
  • Rechnerkonfiguration:
    Windows 10

Offline Ronald Meijer

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 213
  • nl
    • You tube kanaal Arnhegen
Re: Blok wordt niet vrijgegeven
« Antwort #13 am: 01. Februar 2019, 19:42:44 »
Hoi Antoon,

In bijlage foutvrije file.

Je had in ZNF 2  ook melder 25 in IZNF toegevoegd en dat was niet juist, daardoor fouten in rijweg.

De fout blok wordt niet vrijgegeven kan ik niet definitief voor je oplossen, zoals eerder gezegd heb ik hetzelfde probleem en ligt dat bij Markus Herzog.

Groet en succes

Ronald

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
« Letzte Änderung: 01. Februar 2019, 21:21:02 von Ronald Meijer »