Autor Thema: Kan makro niet afspelen in de ZFA  (Gelesen 287 mal)

Offline AR.Vries

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 6
  • Ort: Ijmuiden Ort bei GoogleMaps suchen nl
Kan makro niet afspelen in de ZFA
« am: 03. Juli 2018, 09:44:48 »
Beste WDP'ers
Ik wilde een makro afspelen zodra een trein vertrekt door middel van een FS. Deze makro laat alleen een stukje tekst zien. Als ik de makro test, dan werkt hij prima. Nu voeg ik hem toe aan de ZFA onder "Aktionen bei zugfahrt/Fahrstrasse". Als ik dan de ZA start, dan wordt de bewuste FS geactiveerd, loc komt in beweging, maar mijn makro wordt niet uitgevoerd. Wat doe ik fout? Ik test dit overigens alleen in de simulatie, mijn baan is even niet actief.
Alvast bedankt,
Anne de Vries
  • Win-Digipet-Version:
    2018b
  • Anlagenkonfiguration:
    N-spoor / Uhlenbrock

Offline Bob Vermeulen

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 1334
  • Ort: Holland Ort bei GoogleMaps suchen
    • "Feldbergbahn"
Re: Kan makro niet afspelen in de ZFA
« Antwort #1 am: 03. Juli 2018, 13:54:15 »
Goede middag,

Kan je ook een screenshot van de macro maken dan kunnen we zien hoe die inkleur zit.
Ik vermoed dat de RMK's niet overeenkomen van start ZF en start macro maar misschien heb ik het mis (en heeft het niet met elkaar van doen, ik probeer maar)

mvrgr Bob
------------------------------------------

Groeten uit Holland

N bahn | Periode III | Duitsland middelgebergte | PentiumIV | WindowsXP | WDP 2012.1 | TAMS | LDT RM-GB-8 | S-DEC-4 |

Offline Bob Vermeulen

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 1334
  • Ort: Holland Ort bei GoogleMaps suchen
    • "Feldbergbahn"
Re: Kan makro niet afspelen in de ZFA
« Antwort #2 am: 03. Juli 2018, 14:11:58 »
Hallo,

Ik heb net nog eens naar je screenshot gekeken maar ik zie geen ID nummer van je lok, wel een tekst.
Zou het kunnen dat je de lok nog niet goed ingevoerd hebt?

mvrgr Bob

------------------------------------------

Groeten uit Holland

N bahn | Periode III | Duitsland middelgebergte | PentiumIV | WindowsXP | WDP 2012.1 | TAMS | LDT RM-GB-8 | S-DEC-4 |

Offline AR.Vries

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 6
  • Ort: Ijmuiden Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Kan makro niet afspelen in de ZFA
« Antwort #3 am: 03. Juli 2018, 14:29:03 »
Hallo Bob,
Inderdaad..Het ID heb ik nu toegevoegd, maar nog steeds geen succes.
Dank voor je hulp overigens ;D
Met vriendelijke groep,
Anne
  • Win-Digipet-Version:
    2018b
  • Anlagenkonfiguration:
    N-spoor / Uhlenbrock

Offline AR.Vries

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 6
  • Ort: Ijmuiden Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Kan makro niet afspelen in de ZFA
« Antwort #4 am: 03. Juli 2018, 19:44:53 »
Beste Bob,

Ik heb het even in een nieuw project geprobeerd. Als ik de schakelaar indruk en deze wordt groen, dan zorgt de seinhuiswachter dat de macro wordt uitgevoerd. Als ik de ZFA probeer de macro uit te laten voeren dan lukt het niet. Ook als ik met de ZFA de schakelaar naar groen zet wordt de macro niet uitgevoerd, wel de schakelaar naar groen.Ik heb werkelijk geen idee meer.

Overigens, de macro laat na 2.5 seconden tekst zien.

Ik heb het project nog even toegevoegd als attachment.
Alvast bedankt voor het meedenken.
Anne
  • Win-Digipet-Version:
    2018b
  • Anlagenkonfiguration:
    N-spoor / Uhlenbrock