Autor Thema: sporen plan verdwenen  (Gelesen 551 mal)

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
sporen plan verdwenen
« am: 15. August 2019, 22:25:38 »
Heb  2 pc staan die werken met wdp op mijn bureel maak ik het plan maak een bakup  en laad die op in het trein huis.                                                                                                                                                             Door door op een verkeerde knop te drukken het sporen plan gewist , nu laad ik het sporen plan op in het trein huis en laad deze op in het bureel alleen komt het sporen plan er niet op wel de lok's de centrale en de decoders.
Wat loopt er mis of moet alles opnieuw gemaakt worden.
Grts Cois
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #1 am: 16. August 2019, 19:54:51 »
Beste Cols,

Iedere keer wanneer je WDP afsluit, slaat hij een backup op. Daar kun je een oudere backup ophalen.
Daar staan dan niet je laatste wijzigingen op, maar het merendeel wel. Dus kijk bij de instellingen  waar de backup opgeslagen is.
Het is ook verstandig om op de USB stick, die je gebruik om de backup van de eene naar de andere computer over te zetten, daar een paar back-ups te laten staan, dus ze niet te overschrijven.

Ik hoop dat je geholpen bent, met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #2 am: 18. August 2019, 10:33:16 »
Beste  Heer
Telkens ik een backup maak in het trein kot en deze oplaad op mijn bureel treed er een er is een fout opgetreden.
In het trein kot is WDP 2015 . 2B geinstaleerd.
In mijn bureel is WDP.2 geinstaleerd heb al herhaalde keren een backup gemaakt en andere usb stic's gebruikt en
Telkens "er ist ein fehller aufgetretert "er is een fout opgetreden.
Kan wel de gewijzigde spoorbaan in het trein kot installeren maar omgekeerd niet.
Ligt het aan de verschillende versie's.
Mvg Cois
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #3 am: 18. August 2019, 20:25:11 »
Hallo Cols,

Je moet natuurlijk wel de zelfde versies gebruiken op de verschillende pc's

Met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #4 am: 19. August 2019, 21:17:59 »
Best Henk
Ik denk met wat u opstuurde waar het schoentje knelt
heb de bureel pc in het trein kot geplaatst ook win 10 en WDP 2015 op grade 2 B.
In het bureel staat een nieuwe pc met wdp 2015 opgeladen van de stick geen upgrade .
Ga alle bij de 2 pc's dezelfde >WDP waarden geven en hoop dat de perikelen van de baan zijn.
Heb 2 schoonzonen die informaticus zijn met  Master diploma maar hebben geen tijd ,
zeggen kijk in de handleiding daar zal het wel in staan.
Zal uitslag melden hoe het afloopt.
Mvg Cois
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #5 am: 20. August 2019, 19:32:52 »
Hallo Cois,

Ja, zo gaat dat weleens vaker met kinderen cq schoonkinderen. Ik help oudere mensen met computer,tabblad en telefoon problemen met met hetzelfde probleem. Succes met het updaten,  met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #6 am: 27. August 2019, 11:04:12 »
beste Henk
Heb niet stil gezeten heb op de home pc een nieuw project" Zuid statie" aan gemaakt om te zien of dat werkt.
Niet dus start editeer venster komt open geen baanplan probeer de backup van het trein kot te laden het wordt
geladen de lokomotieven komen er op maar geen baanplan.
In het trein kot werkt alles wat ik heb gemaakt mar nu is het te warm +40 graden en in de avond toch nog 30 graden en vergeven van de muggen als de deur open staat
Mvg François
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #7 am: 27. August 2019, 21:36:59 »
Beste Cois,

Heb je ook de updates van de versie 2015 geladen? En ook op je spoorbaan computer?

Met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #8 am: 28. August 2019, 20:39:43 »
hallo Henk
Op alle 2 pc staat WDP 2015 .2 c met de laatste upgrade.
Op de pc in het trein kot kan ik al de bewerkingen doen en rijden de treinen 5 stuks automatisch en hand bediend.
Op de pc in het bureel aangesloten op het net met Norton bescherming.
Door een foute bediening heb ik op het X gedrukt en het spoorplan verwijderd, geen probleem heb nog een     back-up
Maar deze kan ik niet opladen alleen de lok's bovenaan geen baan plan.
Wat ik ook doe heb ook aan club leden gevraagd die ook met WDP werken begrijpen het ook niet.
Denk dat het beste is alle  van de pc en harde schijf hallen en terug opstarten met de WDP stick.
Of weet u wat er te gebeuren staat.
Mvg Cois
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 470
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #9 am: 29. August 2019, 18:48:27 »
Hallo Cois,

Dat is inderdaad een optie. Alle WDP van je beide Pc's verwijderen, en opnieuw installeren.
Verder zou ik niet weten wat er fout gaat. Ik heb de versie 2015 niet, dus ik kan niets uitproberen.
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.1c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #10 am: 29. August 2019, 19:17:11 »
Heb met een collega er over gesproken die gebruikt ook WDP 2015 en heb met hem al de opsie's
uitgeprobeerd .                                                                                                                                               Ik ga met een back up van het trein kot naar hem en ga daar zien wat het geeft als het daar werkt.
Dan gaan we naar het bureel en halen WDP volledig van de pc en plaatsen nadien opnieuw.
Als het probleem is opgelost laat ik het u weten.
De fout die ik gemaakt heb is in de editeer modus links naast de opslag schuif staat een X verwijderen
van het baanplan als zoveel ellende geeft let ik beter op dat ik daar niet meer op druk.
Mvg cois
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3

Offline Jan leendert

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 2133
  • Ort: Bemmel Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #11 am: 30. August 2019, 10:46:08 »
Beste Cois,

Voordat je overgaat om het programma 2015 te delete, adviseer ik om even naar de Dir/: te kijken.

Ga naar Dir/: van de C: schijf
Vervolgens onder die Dir/: naar WDP
Onder WDP zie je een reeks van tab programma.
En kijk onder tab Projekte.
In die Projekte zie je jouw Kot projekt
Klik op die Kot en scrol dan naar beneden tot dat je een Backup regel ziet!.
Als die er dan is, kopieer die backup naar een externe memory stick (kijk naar de datum dat laatst is opgeslagen).

Met die gekopieerde projekt kun je naar jou "bureel" pc en laad dit projekt in.
Als dat projekt geladen is en het werkt, dan kun je voor de zekerheid op jou eerste baan pc je programma opnieuw instaleren.

Met vriendelijke groeten,

Jan
WDP Workshopbegeleider Bentink - Apeldoorn

NE: Logica brengt je van A naar B.
      Verbeelding brengt je overal.
DE: Logik bringt Sie von A nach B.
      Phantasie bringt Sie überall.
Citaat van Albert Einstein
  • Win-Digipet-Version:
    WDP PE 2015.2c. SE 2015.2c, PE 2018.1b
  • Anlagenkonfiguration:
    Spoorbaan: H0 2 spoor Digikeijs DR5000, Loconet, RH RMX952.
  • Rechnerkonfiguration:
    Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.41GHZ RAM:16.0 GB.Win10.

Offline Cois

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 9
  • be
Re: sporen plan verdwenen
« Antwort #12 am: 03. Oktober 2019, 22:47:19 »
Ben aan een nieuw project begonnen heb WDP op de 2pc deliet en dag nadien allebei pc WDP terug geinstaleerd .
Het nieuwe grote project geinstaleerd met succes en bacup's gemaakt.
Nu verder afwerken en niet meer op X drukken
Mvg Cois
  • Win-Digipet-Version:
    2015
  • Anlagenkonfiguration:
    H0 (Uhlenbrock/Marklin)
  • Rechnerkonfiguration:
    Pentium I3