Autor Thema: Probleem met nieuwe wissel symboolset  (Gelesen 435 mal)

Offline Ronald Meijer

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 232
  • Ort: Veluwezoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • You tube kanaal Arnhegen
Probleem met nieuwe wissel symboolset
« am: 04. März 2021, 16:00:52 »
Ik wil een tweede set wissels maken identiek aan de symbolen 0 t/m 3 (standaard wissels) en die gebruiken met een andere kleur in het baanplan om een kruis (anders dan een kruiswissel dus en puur voor het visuele verschil) aan te duiden. Normaliter als je twee enkele wissels aan elkaar plakt dan wordt dat automatisch een kruis(wissel). (zie fig1 oude wissels)

Dus eigen dataset aangemaakt, symbolen 0 en 1 gekopieerd naar symbolen nrs 588 en 589 welke zijn gereserveerd voor eigen te maken wissels en via de symboleneditor een leuk (paars) kleurtje gegeven. Verder zijn de wissels identiek met de symbolen 0 en 1, niets verandert verder.(zie fig 2 en 3 nieuwe wissels 1 en 2)

Tot zover gaat het prima.

Maar als je deze twee nieuw gedefinieerde wissels nu in de Gleisbild editor aan elkaar zet dan blijven het twee aparte wissels, het wordt geen kruiswissel. (zie fig4 het probleem)

Heeft iemand een tip hoe dit op te lossen of anders aan te pakken?

Groet

Ronald


Zu diesem Beitrag gehören 4 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
« Letzte Änderung: 04. März 2021, 19:14:59 von Ronald Meijer »
Deelnemer WinDigiPet Gebruikersgroep Nederland

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 518
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: Probleem met nieuwe wissel symboolset
« Antwort #1 am: 04. März 2021, 18:48:01 »
Beste Ronald,

Als het puur visueel is,  heb je dan ruimte om er een "led" of een pijl bij te zetten?
Op die manier valt het ook op voor jou.

Misschien heb je er wat aan dit idee.

Met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.2c Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline Ronald Meijer

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 232
  • Ort: Veluwezoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • You tube kanaal Arnhegen
Re: Probleem met nieuwe wissel symboolset
« Antwort #2 am: 04. März 2021, 19:21:56 »
Hoi Henk,

ja dat is zeker een mogelijkheid, bedankt.
 
Als tussenoplossing heb ik al de rails aansluitend op de kruisingen van een kleurtje voorzien (zie fig) ook Ok maar niet wat ik wil.

Dus ik ben nog niet af klaar met mijn 1ste plan, dat moet toch kunnen  in WDP ;)

Groet

Ronald

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
« Letzte Änderung: 04. März 2021, 19:29:46 von Ronald Meijer »
Deelnemer WinDigiPet Gebruikersgroep Nederland

Offline Stefan Lersch

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • *
  • Beiträge: 6147
  • Ort: Brühl (bei Köln) Ort bei GoogleMaps suchen de
    • Infos zum Down-Syndrom alias Trisomie 21
Re: Probleem met nieuwe wissel symboolset
« Antwort #3 am: 05. März 2021, 12:42:39 »
Hallo Ronald,

helaas dat gaat alleen met de original wissels. Dat is hard codeert in de WDP programma.
Viele Grüße,
Stefan
  • Win-Digipet-Version:
    WDP 2018.x Beta
  • Anlagenkonfiguration:
    N-Anlage im Bau, Minitrix & Co., Tams MC 2.2.3, DCC
  • Rechnerkonfiguration:
    Quad Core 8 GB mit Win 10, 32" Bildschirm

Offline Ronald Meijer

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 232
  • Ort: Veluwezoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • You tube kanaal Arnhegen
Re: Probleem met nieuwe wissel symboolset
« Antwort #4 am: 05. März 2021, 13:05:35 »
Stefan,

Bedankt voor de opheldering, dan wordt het plan B

Ronald
Deelnemer WinDigiPet Gebruikersgroep Nederland

Offline Bob Vermeulen

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 1387
  • Ort: Holland Ort bei GoogleMaps suchen
    • "Feldbergbahn"
Re: Probleem met nieuwe wissel symboolset
« Antwort #5 am: 06. März 2021, 21:21:16 »
Ronald,

Je kunt ze toch ook via de STW aansturen!

Mvrgr Bob
Deelnemer WinDigiPet Gebruikersgroep Nederland
Proud member of the Dutch WinDigiPet group

N bahn | Periode III | Duitsland middelgebergte | Windows10 | WDP 2018.1c | TAMS | LDT RM-GB-8 | S-DEC-4 |

Offline Ronald Meijer

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 232
  • Ort: Veluwezoom Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • You tube kanaal Arnhegen
Re: Probleem met nieuwe wissel symboolset
« Antwort #6 am: 08. März 2021, 12:38:58 »
Hoi Boib,

Bedankt voor de tip, maar ik hou het voorlopig maar op de tussenoplossing.

Ronald
Deelnemer WinDigiPet Gebruikersgroep Nederland