Autor Thema: Hoe maak ik bekend aan WDP dat er wagons staan op een opstelspoor  (Gelesen 432 mal)

Offline RvSwol

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 59
  • Ort: Enkhuizen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Hallo forum leden,

In WDP heb ik nu alle wagens ingevoerd met hun eigen nummer en in WDP met een digitaal adres maar wel geen decoder in voortuig aangevinkt.
Daar niet alle wagons as detectie hebben, m.u.z van de personen wagens die wagens hebben een functie decoder aan boord.
Deze wagons heb ik op juiste volgorde tot verschillende treinen gevormd. Kolen , Staal, Regio, enz
Deze treinen zonder locomotief staan nu op een opstelspoor, echter ik krijg ze niet bekend in het IZNF in WDP waar deze groep van rijtuigen staat.
Gezien ik nog in de beginfase verkeer van WDP, wil ik toch verkopen dat een lok van 2.5 kg tegen deze wagens aanrijdt daar WDP nog een gaatje vrij zag.

met vriendelijke groet,
Rupert van Swol


 
  • Win-Digipet-Version:
    Premium edition 2018.0.30
  • Anlagenkonfiguration:
    Lenz 0 1:45 / Fichtelbahn BIDIB interface  GBM master + GBM Node + 4x GBM16T Railcom / μConManager+Railspeed / Lenz Interface 23151 Ethernet ;  LZV100 3.6; LH 100 von Lenz ; Schaltdecoder LS100 von Lenz ;Rückmelder LR101 mit Lb 050 von Lenz (gesammte Rückmeldung  mit LB100 Stromfühler); LK 200 Kehrschleifenmodul von Lenz ; Booster LV102 von Lenz ; stellwerk LW 100 von Lenz
  • Rechnerkonfiguration:
    IntelNUC8i7HVK /32GB Ram /Radeon™ RX Vega M GH /Windows 10 Home edition

Offline H.v.d.Oosterkamp

  • Moderator
  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 451
  • Ort: Culemborg Ort bei GoogleMaps suchen nl
    • Henk'swebsite
Re: Hoe maak ik bekend aan WDP dat er wagons staan op een opstelspoor
« Antwort #1 am: 18. Juli 2018, 20:35:30 »
Beste Rupert,

Je ga naar de des betreffende wagen, en sleep hem in het treinnummerveld, op dezelfde manier als wanneer je er een loc in plaatst.

Met groet, Henk
  • Win-Digipet-Version:
    Windigipet 2018.0b Premium Edition.
  • Anlagenkonfiguration:
    Marklin C-rails.Marklin .CS1 "Reloaded", voor 6 S 88 Terugmelding, wissels en seinen. CS2 voor rijden. Marklin C-rails. Schaduwstation M-rails.
  • Rechnerkonfiguration:
    Modelbaan PC 2 GHz. 4 GB geheugen.W10 Bureau versie: Laptop 2.4 GHz  Windows 10

Offline RvSwol

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 59
  • Ort: Enkhuizen Ort bei GoogleMaps suchen nl
Re: Hoe maak ik bekend aan WDP dat er wagons staan op een opstelspoor
« Antwort #2 am: 20. Juli 2018, 14:48:04 »
Beste Henk,
Ik heb verschillende pogingen gedaan om een trein samenstelling bestaande uit wagons op een inzf veld te zetten.
maar het lukt alleen als ik 1 van de wagons als locomotief maak.

ook het z.g.n. slepen werkt niet, rechter muisknop ingedrukt laat wel  4 pijl symbolen naar een een puntje ontstaan.  echter bij het loslaten op het IZNF staat er geen trein c.q wagon.

in de bijlage het scherm treinensamenstelling en het baan plan.

met vriendelijke groet,
Rupert van Swol
  • Win-Digipet-Version:
    Premium edition 2018.0.30
  • Anlagenkonfiguration:
    Lenz 0 1:45 / Fichtelbahn BIDIB interface  GBM master + GBM Node + 4x GBM16T Railcom / μConManager+Railspeed / Lenz Interface 23151 Ethernet ;  LZV100 3.6; LH 100 von Lenz ; Schaltdecoder LS100 von Lenz ;Rückmelder LR101 mit Lb 050 von Lenz (gesammte Rückmeldung  mit LB100 Stromfühler); LK 200 Kehrschleifenmodul von Lenz ; Booster LV102 von Lenz ; stellwerk LW 100 von Lenz
  • Rechnerkonfiguration:
    IntelNUC8i7HVK /32GB Ram /Radeon™ RX Vega M GH /Windows 10 Home edition