Autor Thema: Uitlezen dekoder  (Gelesen 3767 mal)

Offline ReneLam

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 19
  • nl
Uitlezen dekoder
« am: 03. März 2023, 14:05:07 »
Beste collega's

Ik heb sinds kort WDP 2021.1 op mijn laptop staan in combinatie met de ESU ECOS 2 (3.4.1).
Gisteren wilde ik een decoder uitlezen van een stoomlok BR 18.504 (esu decoder 3.0) echter wanneer ik met de muis over het menu blokje "uitlezen decoder"ga, licht het menu blokje niet op. NHet lijkt er dus op of het niet aanstaat? Moet je ergens in de WDP aanhaken"?
Nb: de lok staat op het programmeer spoor en in de ECOS is het vinkje programmeer spoor aangezet op de lok BR18.504

Wie kan mij helpen?
Groet Rene
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet 2021.1.13
  • Anlagenkonfiguration:
    ECOS 2 (3.6.0) - Littfinski decoders, Fleischmann, Roco & Brawa

Offline Rupert van Swol

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 313
  • Ort: Enkhuizen Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Model trains? it's a life time journey
Re: Uitlezen dekoder
« Antwort #1 am: 03. März 2023, 17:54:15 »
Hoe Renee,
hier het schermknipsel van mijn locomotief.
De lodi Rektor kent alleen POM , je ziet dus dat Programming track niet actief staat.
Naast dat moet je ook het type decoder toewijzen ,
Kijk ook eens wat de setting zijn in je Ecos
succes
Rupert

Zu diesem Beitrag gehören 1 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet-Version: 2021.1.13
  • Anlagenkonfiguration:
    2-Leiter, Lodi Rektor; 3x Lodi Booster; Lodi LX  S882.+ 8x Lodi GBM8v2, Lodi S88 CM + 2x Lodi RM16+; Lodi Shift +8x DW-DC+4x 16-SD-DFL, Lodi Con
  • Rechnerkonfiguration:
    IntelNUC8i7HVK /32GB Ram /Radeon™ RX Vega M GH /Windows 11 Profi edition

Offline ReneLam

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 19
  • nl
Re: Uitlezen dekoder
« Antwort #2 am: 04. März 2023, 12:58:04 »
Hoi Rupert,

dank je wel, echter zowel main track en programming track lichten niet op bij mij in WDP; beide lijken het niet te fiunctioneren?
Welke settings in de ECOS bedoel je? kan je aub een plaatje sturen, dank
gr Rene
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet 2021.1.13
  • Anlagenkonfiguration:
    ECOS 2 (3.6.0) - Littfinski decoders, Fleischmann, Roco & Brawa

Offline Rupert van Swol

  • Senior-Mitglied
  • Beiträge: 313
  • Ort: Enkhuizen Ort bei GoogleMaps suchen nl
  • Model trains? it's a life time journey
Re: Uitlezen dekoder
« Antwort #3 am: 04. März 2023, 14:18:17 »
Hallo Rene,
Ik heb geen Ecos 2 in bezit, dat is te moeilijk voor mij.
Ik hou het bij de z.g.n. niet intelligente centrales zoals Lenz of Lodi Rektor.

Maar op Blz 35 van je ECOS Handleiding staat wel het e.e.a uitgelegd wat Niet en Wel kan.
zie bijlage ; Esu programeer heden .

Dus ergens in de menu structuren van de Esu ecos staat ergens wel een vinkje wat je wel of niet moet aanzetten.
In dit geval bij jou moet schreiben DCC ,, HAUPTGLEIS MODUS ,, aangezet worden , dan komt in WDP zowel de programeer en POM actief.

zie ook de afbeelding op  BLZ 245 van het Nederlandse Windigipet 2021 handboek.

groet
Rupert

Zu diesem Beitrag gehören 2 Anhäng(e). Um diese zu sehen oder zum Download müssen Sie sich einloggen.
  • Win-Digipet-Version:
    Win-Digipet-Version: 2021.1.13
  • Anlagenkonfiguration:
    2-Leiter, Lodi Rektor; 3x Lodi Booster; Lodi LX  S882.+ 8x Lodi GBM8v2, Lodi S88 CM + 2x Lodi RM16+; Lodi Shift +8x DW-DC+4x 16-SD-DFL, Lodi Con
  • Rechnerkonfiguration:
    IntelNUC8i7HVK /32GB Ram /Radeon™ RX Vega M GH /Windows 11 Profi edition

Offline Jan53

  • Junior-Mitglied
  • Beiträge: 3
  • nl
Re: Uitlezen dekoder
« Antwort #4 am: 05. Mai 2023, 14:15:48 »
Hoi Rene, als je weet welke decoder, na deze opgevraagd hebt moet je in wdp decoder ontwerp het merk selecteren BV esu dan de juiste decoder selcteren bv lokpilot.wdpdec en die dan kiezen dan kan je de decoder uitlezen op het programmeer spoor.
je kan ook in de ecos de decoder uitlezen en het ontwerp bewaren en cv veranderen, met de ecos kan je de meeste cv waarden veranderen
Jan
  • Win-Digipet-Version:
    2021